اسید آلفالیپوئیک؛ آنتی اکسیدانی با قابلیت‌های فراوان | تغذیه سالم

اسید آلفالیپوئیک؛ آنتی اکسیدانی با تواناییای فراوون

اسید آلفالیپوئیک آنتی اکسیدان بسیار قوی و فعال بوده و با رادیکالای آزاد که واسه بدن بسیار ضرر دارن، مقابله می کنه.

LA در هر سلولی از بدن آدم هست و در تبدیل کردن گلوکز به انرژی نقش مهمی داره.

منابع غذایی که شامل LA هستن عبارتند از گوشت قرمز، مخمر جو و … هم اینکه میشه در مواردی که جنبه درمانی دارن از مکملای LA استفاده کرد. اندازه LA موجود در مکملا بسیار بیشتر از LA موجود در مواد غذایی هستش.

 

آنتی اکسیدان فعال

اسید آلفالیپوئیک آنتی اکسیدان بسیار قوی و فعال بوده و با رادیکالای آزاد که واسه بدن بسیار ضرر دارن، مقابله می کنه. خیلی از آنتی اکسیدانا محلول در آب هستن، یعنی فقط در آب فعال هستن و بعضی از اونا محلول در چربی هستن و فقط در بافتای چربی فعالیت می کنن، اما LA محلول در هر دو محیط (آب و چربی) هستش، پس در تموم بافتا و قسمتای بدن وجود داشته و قادر به فعالیت هستش.

دلایل نشون دهنده اون هستش که این اسید هم اینکه می تونه بقیه آنتی اکسیدانای موجود در بدن رو که به وسیله رادیکالای آزاد از کار افتادن، احیا کرده تا اونا دوبارهً فعال شن.

طبق تحقیقات انجام شده، اسید آلفالیپوئیک می تونه از اکسیداسیون چربی بد خون

(LDL) جلوگیری کنه. این اسید هم اینکه دلیل افزایش اندازه پروتئینای تنظیم

کننده کلسترول خون می شه

فعالیت این آنتی اکسیدان در بدن به پاک سازی و سم زدایی از بدن کمک کرده و اونو سریعتر می کنه، از طرفی از سلولا مراقبت کرده و از تخریب بافتا و اندامای بدن جلوگیری می کنه. هم اینکه بدن رو در برابر میکروب و آلودگی مراقبت می کنه و در صورت ورود میکروبا به بدن، با اونا مقابله می کنه.

کارشناسان فکر می کنن این اسید هم اینکه می تونه از تجمع بیشتر از اندازه فلزات در بدن مانند آهن و مس جلوگیری کرده و دلیل خروج اونا از بدن شه و در نتیجه در کاهش مواد سرطان زا از بدن موثر هستش.

 

به درد بخور واسه دیابتیا

به گفته کارشناسان، از اسید آلفالیپوئیک واسه کمک به درمان دیابت سال هاست که در اروپا استفاده می شه. این نوع اسید در پایین آوردن قند خون موثر بوده و با در نظر گرفتن توانایی اون در مقابله با رادیکالای آزاد، می تونه در کاهش درد، سوزش، خارش و بی حسیای به وجود اومده به وسیله دیابت که بر اثر آسیب دیدن عصبای مربوطه اتفاق می افته، بسیار اثر داشته باشه.

این اسید هم اینکه می تونه روی عصبای مربوط به قلب که ممکنه بر اثر دیابت دچار آسیب شده باشن، اثر مثبتی داشته باشه.

 

تقویت مغز

LA می تونه خیلی راحت وارد سلولای مغزی شه و اثر حفاظتی روی سلولای مغز و بافت عصبی اون داره. بر همین پایه تحقیقاتی در مورد LA و نقش اون در درمان و یا پیشگیری از سکته و بقیه آسیبای مغزی انجام شده. تحقیقات نشون میدن حیواناتی که آلفا لیپوئیک اسید رو دریافت می کردن، کمتر دچار آسیبای مغزی می شدن و شانس زنده موندن در اونا ۴ برابر بیشتر از حیواناتی بود که LA رو دریافت نمی کردن.

 

بیماران گرفتار به ایدز

مکمل LA در درمان ایدز می تونه به درد بخور واقع شه. با تحقیقات انجام شده در آزمایشگاه محققان به این نتیجه رسیدن، LA می تونه رشد ویروس HIV رو از جا در آورد و یا متوقف سازه.

 

کاهش کلسترول بد خون (LDL)

طبق تحقیقات انجام شده، اسید آلفالیپوئیک می تونه از اکسیداسیون چربی بد خون (LDL) جلوگیری کنه. این اسید هم اینکه دلیل افزایش اندازه پروتئینای تنظیم کننده کلسترول خون می شه.

 

مریضی فراموشی

تحقیقات انجام شده نشون میدن اثرات آنتی اکسیدانی حاصل از LA می تونه واسه بیماران آلزایمری به درد بخور باشه. افراد گرفتار به فراموشی که روزانه از این اسید مصرف می کردن کارکرد ذهنی- شناختی اونا بهتر شده و از تخریب بیشتر سلولای مغزی اونا هم جلوگیری شده بود.

سبزیجات برگ پهن و سبز رنگ مانند اسفناج و کلم بروکلی بالاترین اندازه LA رو دارن. این اسید در بقیه سبزیجات مانند نخودفرنگی و کلم بروکسل هم هست

در تحقیق دیگری که انجام شد و به مدت ۴۸ ماه زمان برد مریضایی که دچار فراموشی کوتاه بودن و LA مصرف می کردن پیشرفت مریضی در اونا بسیار کنه شده بود.

 

سلامت کبد

اسید آلفالیپوئیک در سلامت کبد موثر بوده و می تونه در درمان مریضیای کبدی به درد بخور واقع شه. تحقیقات اولیه نشون میدن که مصرف مکملای LA می تونه در درمان بعضی مریضیای مربوط به کبد از جمله آسیب کبدی در اثر مصرف الکل، آسیب کبد در اثر مصرف قارچ سمی و بقیه التهابات کبدی اثر داشته باشه. مصرف LA ممکنه با بعضی داروها تداخل داشته باشه، پس پیشنهاد می شه حتماً با تجویز دکتر اونو مصرف کنین تا از مشکلات جانبی اونم محفوظ باشین.

 

پوست

مصرف موضعی لوسیون و یا کرمای شامل LA می تونه بروز پیری و چین و چروک پوست رو به تأخیر اندازد. اسید آلفالیپوئیک به دلیل دارا بودن اثر آنتی اکسیدانی می تونه پیری پوست رو در اثر تابش نور خورشید به تأخیر اندازد و هم اینکه دلیل بهبودی آسیبای وارده به پوست شه و با کاهش چین و چروک های پوست، ظاهری جوون تر و سرحال تر به پوست بده.

 

مواد غذایی شامل اسید آلفالیپوئیک

LA یه جور آنتی اکسیدان هستش که دارای فواید زیادی در سلامت آدم هستش و با روندن رادیکالای آزاد از بدن، مانع آسیب دیدن سلولا، بافتا و اندامای بدن می شه. این اسید هم اینکه می تونه از بروز عفونت و آلودگی به بدن جلوگیری کنه. اسید آلفالیپوئیک می تونه احتمال بروز مریضیای کبد، دیابت و سکته رو کم کنه. میوه ها و سبزیجات زیادی وجود دارن که شامل LA هستن.

گوجه فرنگی

گوجه فرنگی شامل مقادیر زیادی LA هستش. اندازه آنتی اکسیدان موجود در گوجه فرنگی تقریباً با مرکبات (پرتقال، لیموترش و … ) برابری می کنه.

 

سبزیجات

سبزیجات برگ پهن و سبز رنگ مانند اسفناج و کلم بروکلی بالاترین اندازه LA رو دارن. این اسید در بقیه سبزیجات مانند نخودفرنگی و کلم بروکسل هم هست، اما بیشترین اندازه LA در اسفناج و بروکلی دیده می شه.

 

مرکبات

میوه هایی مانند پرتقال، گریپ فروت، لیموترش و نارنگی شامل مقادیر زیادی LA هستن. این میوه ها هم اینکه پر از ویتامین C، فلاوونوئیدها و بقیه آنتی اکسیدانا هستن.

 

بقیه مواد غذایی

علاوه بر میوه ها و سبزیجات نام برده شده بعضی از مواد غذایی دیگه هم شامل LA هستن. گوشت قرمز و بعضی از اندامای حیوونی مانند دل و جگر و قلوه

منبع : tebyan.net

جمع آوری به وسیله بخش تغذیه سالم زندگی سالم سایت آکا

  • مطالب در رابطه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *